-100 grs. de margarina/mantega
-100 grs. De sucre
-2 ous
-100 grs. De farina
-1 cullerada de llevat en pols (la típica levadura Royal)
-La pell d’una llimona ratllada
Material culinari:
1-Bol (per a dur a terme la barreja d’aliments que formaran la massa)
2-Una cullera de fusta i diverses de petites (no cal que siguin de fusta, aquestes últimes)
3-Motlles (poden ser els tradicionals rodons o de diverses formes)
4-I un forn, evidentment!
Procediments:
Pas 1) Trencar els dos ous en un bol i batre’ls bé juntament amb el sucre fins que comencin a tornar-se esponjosos (o que quedi tot ben barrejat).
Pas 2) Afegir-hi mantega/margarina tova (que ha d’haver estat a temperatura ambient) i seguir batent amb la cullera de fusta fins que quedi una mescla suau, homogènia i esponjosa. (IMPORTANT! No s’han de poder distingir els diferents ingredients. Ha d’haver quedat totalment dissolt).
Pas 3) Afegir la pell ratllada de la llimona.
Pas 4) Afegir POC A POC més farina i el llevat en pols. Seguir barrejant-ho delicadament.
Pas 5) Un cop ens quedi una massa d’un color blanquinós en la qual no es diferenciïn els ingredients, anem omplint els motlles amb la massa (NO omplir fins a dalt del tot, sinó aproximadament unes 2/3 parts de la capacitat de cadascun, perquè quan es posen el forn s’inflen) ajudant-nos de dues culleretes.
Pas 6) Col·loquem els motlles plens en una font i els fiquem en el forn.
També se’ls hi pot afegir una mica de sucre pel damunt abans de ficar-les en el forn.
En aquesta etapa de cocció, es quan ja s’han d’haver col·locat els elements que vulguem afegir-hi. Pot ser tan xocolata com nuvolets de sucre, entre d’altres. (És important saber que totes les “mànigues” que portin glacejats s’afegeixen AL FINAL quan les magdalenes ja hagin passat pel forn, no ara).
Allà s’estaran (aprox.) uns 20 – 25 minuts a 180º. (IMPORTANT! No obrir la porta del forn ni enretirar-les abans d’hora perquè sinó es desinflaran.) Sabrem quan estan perquè cap als vint minutets podem revisar –des de fora- si estan daurades; això voldrà dir que estan llestes!
Pas 7) Retireu-les del forn quan veieu que ja s’han fet i deixeu-les refredar una estoneta a temperatura ambient.
PD: Si teniu algun dubte o voleu compartir una imatge de com us han quedat les vostres magdalenes, ens encantaria que dipositéssiu les vostres peticions a la web.
Esperem que passeu una DOLÇA Setmana Santa menjant magdalenes! Petons :)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)