CUINA: PANELLETS


Ingredients (per a 12 persones):

           Per la massa bàsica:
         400 grs. D’ametlles torrades i moltes
         400 grs. De sucre
         500 kgrs. De patates
         2 ous
         2 llimones
         Farina (per espolvorejar)
         ½ vas d’oli per ficar-ho en la safata del forn

            Pels diferents sabors:
         100 grs. de pinyons
         100 grs. d’avellanes picades
         100 grs. de cireres confitades
         100 grs. d’ametlles torrades
         50 grs. de xocolata rallada
         ½ copa de grosella o de menta
        Canyella

Procediments:
Pas 1) Netejar les llimones, ratllar la pell i guardar-la per més tard.

Pas 2) Rentar les patates i bullir-les amb la pell perquè no es desfacin. Després s’han de col·locar en el forn, precalentat durant 5 minuts perquè se sequin.

Pas 3) Es pelen les patates i es passen pel “pasapures” –és un aparell que trinxarà les patates fins a convertir-les en una massa tova. Mirar el link  per més dubtes.

Pas 4) Els ous es separen (rovells de la clara) i es passen també pel pasapures.

Pas 5) En un bol es posen les patates, les yemes dels ous, l’ametlla molta, el sucre i la ratlladura de llimones. S’ha de barrejar bé fins a obtenir una pasta suau i homogènia.

Pas 6) Sobre una taula, s’espolvoreja amb la farina i s’expandeix en la massa. Després es divideix en 4 trossos.

Pas 7) S’agafa cada una de les 4 parts i se li pot donar un saber diferent: de moment només amb dues parts; la 1ra es barreja amb grosella o menta i la 2na amb la xocolata.

Pas 8) Es baten les clares de l’ou, es posa el sucre en un platet i s’agafen les masses (ja barrejades) se’ls hi dóna forma de boleta (amb la mà, com quan érem nens i fèiem boles de plastilina xd)i se’ls passa per la clara i després pel sucre. Després s’aparten en un racó.

Pas 9) De les altres 2/4 parts que queden: es fan boletes, es passen per la clara i unes es passen pels pinyons (PANELLETS TRADICIONALS) i les altres per les avellanes picades.

Pas 10) S’escalfa el forn a 200º (IMPORTANT! Abans de col·locar els panellets al forn s’ha d’engreixar la safata amb oli i espolvorejar farina) després es col·loquen al forn.

Pas 11) Es deixen al forn uns 5-10 minuts, se’ls hi dóna la volta i es deixen 2 minuts més. S’han de vigilar molt bé perquè no es cremin.

Pas 12) Quan estiguin dauradets, els podem treure del forn i ara els podem decorar; als que no porten ni avellanes ni pinyons, amb una ametlla o una cirera confitada i sinó es poden utilitzar “mànigues de glacejat” –també deixo el link del què és abaix. I ja està! A menjar! Ñam Ñam!


PD: Tal i com vaig dir en l’article de CUINA anterior, si algú té algun dubte o li agradaria consultar algun detall de la recepta amb mi pot comentar en la pàg. web. Abaix, on es pot deixar un missatge. Petons de sucre!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)

 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat