Per la
massa bàsica:
400
grs. D’ametlles torrades i moltes
400
grs. De sucre
500
kgrs. De patates
2 ous
2
llimones
Farina (per espolvorejar)
½ vas
d’oli per ficar-ho en la safata del forn
Pels
diferents sabors:
100
grs. de pinyons
100
grs. d’avellanes picades
100
grs. de cireres confitades
100
grs. d’ametlles torrades
50 grs.
de xocolata rallada
½ copa
de grosella o de menta
Canyella
Procediments:
Pas 1) Netejar les llimones, ratllar la pell i guardar-la
per més tard.
Pas 2) Rentar les patates i bullir-les amb la pell perquè
no es desfacin. Després s’han de col·locar en el forn, precalentat durant 5
minuts perquè se sequin.
Pas 3) Es pelen les patates i es passen pel “pasapures”
–és un aparell que trinxarà les patates fins a convertir-les en una massa
tova. Mirar el link per més dubtes.
Pas 4) Els ous es separen (rovells de la clara) i es
passen també pel pasapures.
Pas 5) En un bol es posen les patates, les yemes dels ous,
l’ametlla molta, el sucre i la ratlladura de llimones. S’ha de barrejar bé
fins a obtenir una pasta suau i homogènia.
Pas 6) Sobre una taula, s’espolvoreja amb la farina i
s’expandeix en la massa. Després es divideix en 4 trossos.
Pas 7) S’agafa cada una de les 4 parts i se li pot donar
un saber diferent: de moment només amb dues parts; la 1ra es barreja amb
grosella o menta i la 2na amb la xocolata.
Pas 8) Es baten les clares de l’ou, es posa el sucre en un
platet i s’agafen les masses (ja barrejades) se’ls hi dóna forma de boleta
(amb la mà, com quan érem nens i fèiem boles de plastilina xd)i se’ls passa
per la clara i després pel sucre. Després s’aparten en un racó.
Pas 9) De les altres 2/4 parts que queden: es fan boletes,
es passen per la clara i unes es passen pels pinyons (PANELLETS TRADICIONALS)
i les altres per les avellanes picades.
Pas 10) S’escalfa el forn a 200º (IMPORTANT! Abans de col·locar els
panellets al forn s’ha d’engreixar la safata amb oli i espolvorejar farina)
després es col·loquen al forn.
Pas 11) Es deixen al forn uns 5-10 minuts, se’ls hi dóna la
volta i es deixen 2 minuts més. S’han de vigilar molt bé perquè no es cremin.
Pas 12) Quan estiguin dauradets, els podem treure del forn
i ara els podem decorar; als que no porten ni avellanes ni pinyons, amb una
ametlla o una cirera confitada i sinó es poden utilitzar “mànigues de
glacejat” –també deixo el link del què és abaix. I ja està! A menjar! Ñam
Ñam!
|
PD: Tal
i com vaig dir en l’article de CUINA anterior, si algú té algun dubte o li
agradaria consultar algun detall de la recepta amb mi pot comentar en la pàg.
web. Abaix, on es pot deixar un missatge. Petons de sucre!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)