WTF: L'AIGUA SALADA ES POT INCENDIAR!



Amb aquest insòlit descobriment es va topar John Kanzius, un enginyer jubilat de la ONU, Pennsylvania, quan a l'escalfar una barreja d'aigua i sal Morton amb un dispositiu de radiofreqüència ideat per ell mateix per a combatre el càncer, el líquid va soltar una forta flamarada, l'inventor es va quedar atònit.


Ell mateix va reconèixer que no estava buscant una font d'energia, sinó un mètode de dessalinització  però la serendipia, com en altres casos del llarg de la història de la ciència, va jugar al seu favor. 

Per a comprovar que no es tractava de cap truc, el veterà químic Rustum Roy, de la universitat nord-americana Penn State, va repetir l'experiment i va arribar a la conclusió que estava davant del “major descobriment en 100 anys investigant sobre l'aigua”.

Roy i el seu equip d'experts en ciència de materials sostenen que la radiofreqüència allibera l'hidrogen de l'aigua salada afeblint les unions amb el clorur sòdic i l'oxigen. Això explica per quin motiu la flamarada arriba a els 1600 ºC. "El potencial és enorme”, afirma Rustum Roy, que assegura que és el moment de confirmar si l'energia alliberada serà suficient per a impulsar un cotxe o altra maquinària pesada.

PER QUÈ LA POR FA QUE VEIEM LES COSES QUE ENS FAN POR MÉS GRANS?


Si sabies que la por fa que vegem les coses més grans del que són en realitat, potser et preguntes: Per què?


A que li tens por? t' espanten les aranyes? O algun insecte o rèptil? I és que com més por li tenim a algun animal sembla que més a prop està de nosaltres. De manera que la por pot distorsionar la nostra percepció sobre els objectes que s'aproximen.



Així en sentir-se a prop d' algun objecte sentim més a prop el perill mortal, segons expliquen els investigadors de la Universitat d'Emory a Atlanta, Geòrgia, i la Universitat de Londres.

La revista Current Biology mostra els resultats que les emocions i la percepció està subtilment entrellaçades en la ment.



"Estem mostrant que l' obecte afecta la manera com veiem el que s'acosta. Si tenim por d'alguna cosa, veiem que més aviat estarà a prop de nosaltres.



"La por pot alterar fins i tot els aspectes bàsics de la manera com percebem el món que ens envolta", han informat els investigadors Stella Emory Lourenço i Matthew Longo de Londres.



Els investigadors assenyalen que no està del tot clar si la por a cert objecte fa que l'objecte sembli viatjar més ràpid, o si aquesta por fa que l'espectador expandeixi el seu sentit de l'espai personal.

Què et sembla?


PER QUÈ BADALLAR ÉS TAN CONTAGIÓS?


D'acord amb la revista BBC Focus, aquest comportament únicament s'ha vist en humans, ximpanzés i gossos. És a dir, quan un badalla l'altre també ho fa. No es tracta només d'una imitació o còpia.


El contagi és més aviat una resposta automàtica que es produeix quan un veu, escolta o fins pensa que algú badalla. Referent a això, potser hagis deixat anar algun badall.

Per què passa?

Hi ha diverses teories, una és que serveix per mantenir les persones en un mateix estat i llistes per treballar juntes. Per això, si un té son, els altres també se sentiran així, i així es van coordinant les seves rutines.

Altres creuen que el badall contagiós serveix per mantenir al grup alerta.

Un badall pot donar com a resposta a l'ansietat, de manera que una altra teoria és que el contagi serveix com a advertència per a altres que hi ha perill.

Aquestes teories estan parcialment sustentades per l'evidència que hi ha una connexió entre l'empatia i el badall contagiós, però realment no hi ha una explicació acceptada de manera unànime.

Tu que penses?

WTF: UN GOS QUE HERETA UNA FORTUNA!


Així és, Chicco, és l'hereu legítim de tots els béns de Nocolina, una dona de 84 anys d'edat, de Caserta, Itàlia.





Aquesta velleta va decidir deixar el seu llegat a la seva mascota després de la mort del seu marit, deixant de banda la seva filla i néts. Ara Chicco serà titular de dos comptes bancaris, dos departaments i un terreny. Tots els béns, efectiu i immobles sumen un total de dos milions d'euros.



L'advocada italiana Lucia Esposito va ajudar a formalitzar tot d'acord a la llei. Curiosament, Esposito és a més la tutora de Chicco i l'encarregada de disposar de tots els béns. Fins al moment es desconeix la reacció de la família de Nicolina.



Aquesta no és la primera vegada que a Itàlia passa una cosa així,! Imagina el que farà la família! Tu què opines?

WTF: HI HA UN LLAC ON POTS NEDAR AMB 8 MILIONS DE MEDUSES!!


Nedar amb els dofins és un dels atractius més favorits dels turistes durant molts anys, però ara alguns estan escollint un altre atractiu, i van un pas més enllà: neden amb meduses.


Encara que per alguns sona aterridor i és únicament per a turistes valents, hi ha un llac al món on els turistes poden fer-ho sense cap por. El lloc es diu Jellyfish Lake, a l'illa Palua, a la regió de Micronèsia, Oceà Pacífic, on es pot nedar entre milions de meduses perquè els criatures han perdut el seu agulló.


Sense risc de patir danys per l'extensa població de meduses que hi ha al llac, molts turistes estan disposats a experimentar aquesta nova experiència. S'estima que al llac viuen fins a vuit milions de meduses.

Amb el temps les seves picades s'han debilitat i aquests turistes sorprenen amb les imatges on neden costat.


El fotògraf Kevin Davidson, de 51 anys, es va unir als valents per capturar la bellesa de les meduses al llac amb la seva càmera. Kevin, explica que algunes persones simplement tenen por i es donen la volta, però ell afirma que no hi ha perill.

Per què són inofensives?

Les meduses s'han convertit en els seus subespècies pròpies i poc a poc han perdut les seves cèl·lules urticants, conegudes com cnidocists o nematocists que usen per capturar preses i com a defensa. Aquestes cèl · lules contenen una càpsula a la qual hi ha un filament enrotllat i un verí. Quan una presa contacta amb la superfície de la medusa, s'obren els cnidocists i els filaments s'ejecten i es claven a la presa on injecten el verí. Per tant alguns bussejadors poden sentir un lleuger coïssor a les parts sensibles de la pell, però són inofensives, segons reporta Daily Mail.


T' animaries a nedar amb aquestes meduses?

HI HA OXÍGEN A LA LLUNA?



Sí, i de fet és l'element que més abunda en el satèl·lit de la Terra. El problema és com fer-ho per ser respirable, ja que es troba en un mineral al sòl. Per això l'oxigen pot ser extret mitjançant l'escalfament o certs processos químics.

Aquest mineral va ser descobert pel Telescopi Espacial Hubble, i se segueix estudiant aquest mineral, que pot ser usat pels astronautes el 2018, quan planegen tornar a la Lluna.

ELS CORALLS PRODUEIXEN LA MAJORIA DE L'OXÍGEN DEL PLANETA!


Sí, en els esculls coral · lins es produeix el 80% de l'oxigen indispensable per a la nostra vida. La gran majoria de l'oxigen del planeta no és generat pels boscos sinó pel coral.


En els esculls coral · lins es produeix el 80% de l'oxigen indispensable per a la nostra vida. El corall és molt sensible als canvis de temperatura. Un augment de 2 º C en la temperatura de l'aigua, a causa del escalfament global per efecte hivernacle, ocasionaria la mort del 35% del coral del nostre planeta.

WTF: DOMINO'S PIZZA VOL POSAR UNA PIZZERIA A LA LLUNA!



Així com ho veus. Domino 's Pizza prepara un projecte de pizzeria a la Lluna. Encara que això no és la primera vegada que una pizza viatja a l'espai. El 2001, la pizza rival Hut va enviar pizzes a la Estacional Espacial Internacional.







Però aquesta vegada Domino 's va en serio, i la seva ambició és més gran, és a dir, obrir a la Lluna el primer restaurant còsmic de la història, segons ha anunciat la marca japonesa.

L'entitat Maeda Corporation ja ha començat amb l'encàrrec d'elaborar el projecte de construcció. Es necessitaran uns 13 mil 500 milions de lliures esterlines, 4 mil 500 milions dels quals es necessiten per transportar el lloc la construcció de 70 tones de pes, va informar Infobae.com.



Després caldrà posar en òrbita uns 15 coets més per portar tota la maquinària i l'equip necessari. La pizzeria tindrà forma de cúpula de dos pisos i un diàmetre de 26 metres, un soterrani i una zona per preparar pizza.

Encara que no es descarta que es tracti d'un truc publictari, pel que sembla va en serio, ja que a la seva pàgina web hi ha més fotos i vídeos.

VOLEU SABER QUIN ÉS EL LLOC MÉS CALENT DEL MÓN?


Hi ha un lloc considerat el més calent de la Terra. I té un nom bastant apropiat. És el Death Valley (la Vall de la Mort), que es troba a Califòrnia.





I per demostrar-ho, l'Organització Metorológica Mundial, que depèn de l'ONU, va confirmar que la temperatura més alta mai registrada a la Terra va ocórrer en aquesta vall el 10 de juliol de 1913, amb 56.7 graus centígrads.

El rècord anterior l'ostentava El Azizia, Líbia quan el 13 de setembre de 1922 el termòmetre va marcar 58 graus centígrads. Aquí hi va haver un problema. En realitat mai va estar tan calent com es va pensar.

Un grup d'experts de l'agència de l'ONU, va dir que no era correcte, per problemes amb el mesurament, els instruments que es van usar en aquella època, la inexperiència de l'observador i la ubicació del lloc d'on es va prendre la temperatura, en una zona de material similar a l'asfalt que no era representativa del sòl natural del lloc, informa CNN.

Segons un comunicat d'aquesta organització, això va fer que la temperatura registrada fora uns 7 graus superior a la real.

De manera que realment el lloc més calent ha estat la Vall de la mort, on les pedres caminen soles.

LA PEPSI I LA COCA-COLA PORTEN ALCOHOL!


Un recent estudi de l'Institut Nacional de Consum de França ha revelat que dos dels refrescs més populars del món, la Coca Cola i la Pepsi contenen alcohol.



Segons l'estudi les begudes contenen al voltant de 10 grams d'alcohol per cada litre, el que significa que tenen el 0.001% d'alcohol. Encara que en realitat no és massa alcohol, per a moltes persones això vol dir que mai més tornaran a provar aquestes begudes per què? Alguns no poden consumir alcohol per la seva salut o per la seva religió.

Per exemple, aquest informe ha alarmat els musulmans, ja que l'Islam prohibeix el consum d'alcohol.

També l'estudi va indicar que la Coca Cola i la Pepsi contenen terpens que poden provocar al · lèrgies.

Un altre ingredient controvertit dels refrescs és el colorant de caramel E150d, que des de 2008 forma part de la llista de substàncies perilloses a l'estat de Califòrnia (EUA). Totes aquestes dades se sumen a diversos informes que afirmen que aquestes begudes són cancerígenes, informa RT.com.

Molta gent pensarà dues vegades abans de provar una mica d'aquest refresc, i tu?
 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat