CUINA: Amanida d'estiu!

Ingredients (plat per dues persones):

* Uns 200-250 grs. de pasta (ja poden ser macarrons, llacets, tulipes,…).
* Dos ous.
* Tonyina (una llauna).
* Pèsols, pebrot, tomàquet, olives, all, ceba,...
* També s’hi poden afegir embotits (però en petites porcions): pernil dolç o salat, llonganissa, xoriç,... O bé formatgets.

Com fer l’Amanida de Pasta (pas a pas)?

PAS 1: Primer hem de bullir la pasta, la col·loquem en una olla i ho deixem coure entre 9-12 minuts perquè quedin al dente.

PAS 2: Mentre la pasta es va fent podem afegir, en una altra cassola, les verduretes que l’acompanyaran; pebrots, ceba, tomàquet, pèsols, etc. Trossejats a daus petits. Poden ser dels pre-congelats ja que amb el foc es desfaran i quedaran igual de bons que si són naturals. També podem afegir all si volem que tingui una mica de sabor (però COMPTE! Que si deixem l’all molt de temps al foc es cremarà i ens farà malbé el sabor de tota la verdura. Millor afegir-lo al final si ho fem).

PAS 3: En una altra cassoleta, hi podem anar posant els ous durs. Trigaran una mica més de 10 minuts a 69º en fer-se.

PAS 4: Quan ja tinguem les tres coses fetes, el primer què farem és dividir la pasta en dos plats i anirem afegint-hi les verdures saltejades. També hi afegim la tonyina i les olives que repartim en els dos plats. És aquí quan hi posem (si ens ve de gust) els formatgets a daus o bé formatge desfet.

PAS 5: A continuació, afegim (de manera voluntària i a gust del consumidor/a) l’embotit. És important que no abusem d’aquest sobretot si és dels forts, com ara xoriç o llonganissa, però si en posem en una quantitat moderada quedarà molt saborós!

I ja està! Si voleu podem afegir-hi salsa de tomàquet o bé fer un saltejat natural de verdures, però pel meu gust, com que les verdures i l’embotit ja donen gust, aquest plat queda molt bo amb només una rajolí d’oli d’oliva. Bon profit!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)

 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat