Ja quasi és aquí la cinquena temporada de The Vampire Diaries! Esteu preparats?

Ja falta poc per a la cinquena temporada per a la serie més vampírica del món… Aquesta vegada els The originals protagonitzaran la sèrie. Claire Holt, Joseph Morgan, Phoebe Tonkin, Daniel Gillies seran els vampirs més esperats en tot el planeta… esteu preparats?


La temporada 5 de The Vampire Diaries arribarà el pròxim setembre a través del canal americà CW.
L’Sprint-off de la sèrie, aquesta vegada titulada The Vampire Diaries: The Originals, on reprenen el protagonisme els vampirs originals, es va començar a gravar a principis d’Abril.

Els actors que protagonitzaran la sèrie són: Claire Holt i Phoebe Tonkin, que probablement ja les coneixeu de la sèrie australiana H2O just add wáter on van fer el paper d’Emma Gilbert i Cleo Sertori, que va ser transmesa per Neox, Joseph Morgan i Daniel Gillies.

A més a més, els sexis vampirs de la sèrie vindran a Barcelona el Maig de l’any vinent per fer-se fotos amb les fans i fer convencions. Això sí, si hi voleu anar haureu de pagar com a mínim 100 euros per veure’ls…

Esteu preparats per veure la cinquena temporada de The Vampire Diaries? Quines són les vostres sèries preferides?

Facebook copia Twitter i introdueix els "hashtags"!


Facebook copia Twitter i introdueix a partir d'ara "hashtags" o etiquetes en els seus missatges. La xarxa social permetrà així que els seus usuaris puguin observar què diu la gent sobre una qüestió concreta. La manera per fer-ho serà, com a Twitter, usar el coixinet (#) permarcar la paraula clau que identifiqui la temàtica del teu missatge. Automàticament, si no s'indica el contrari, el missatge passarà a formar part de la conversa global dins Facebook sobre aquell tema i, alhora, l'usuari podrà llegir què es comenta clicant l'etiqueta.

El logotip de Facebook acompanyat de l'etiqueta "hashtag".

"Començarem avui mateix, les etiquetes es podran clicar a Facebook, com ja passa en altres serveis com Instagram, Twitter, Tumblr o Pinterest", ha anunciat la xarxa social creada per Marck Suckerberg a través d'un comunicat penjat al seu blog oficial.

Per començar, Facebook ha donat aquesta capacitat d'etiquetar els seus missatges a un 20% dels usuaris. 

Vigilant la privacitat

En un moment en què la privacitat a la xarxa està més sota sospita que mai, Facebook ha volgut tranquil·litzar els seus usuaris i ha afirmat que la novetat dels "hashtags" no anirà en detriment d'aquesta qüestió.

"Com sempre, es podrà controlar l'audiència a la qual fas arribar els teus comentaris, inclosos aquells que continguin etiquetes", ha subratllat la companyia. És a dir, que com ja passa amb les intervencions d'un usuari, aquesta persona podrà determinar si ho comparteix només per al seu cercle de contactes dins de Facebook, és a dir, els "amics", oels "amics excepte coneguts", si ho manté en privat, "només jo", si ho publica"personalitzat" o si ho fa en obert a tothom, "públic".

També les etiquetes d'Instagram 

Els usuaris, a més d'identificar els seus missatges, també podran buscar una etiquetadeterminada des de la barra de cerca de la seva pàgina inicial, així com accedir als "hashtags" originats en altres serveis com Instagram. En aquest sentit, cal recordar que Facebook va adquirir la xarxa social d'imatges Instagram.

Amb aquesta novetat, Facebook obre una finestra als seus usuaris perquè puguin participar de la conversa global que s'hi produeix. Un bon exemple d'això són les converses que es produeixen arran de les sèries de més èxit.

"Un dels últims episodis de la sèrie 'Game of Thrones' va rebre 1,5 milions de mencions a Facebook, però fins avui no era possible tenir una visió àmplia sobre el que el conjunt dels usuaris estaven dient", ha reconegut en el seu blog Facebook.

CUINA: Amanida d'estiu!

Ingredients (plat per dues persones):

* Uns 200-250 grs. de pasta (ja poden ser macarrons, llacets, tulipes,…).
* Dos ous.
* Tonyina (una llauna).
* Pèsols, pebrot, tomàquet, olives, all, ceba,...
* També s’hi poden afegir embotits (però en petites porcions): pernil dolç o salat, llonganissa, xoriç,... O bé formatgets.

Com fer l’Amanida de Pasta (pas a pas)?

PAS 1: Primer hem de bullir la pasta, la col·loquem en una olla i ho deixem coure entre 9-12 minuts perquè quedin al dente.

PAS 2: Mentre la pasta es va fent podem afegir, en una altra cassola, les verduretes que l’acompanyaran; pebrots, ceba, tomàquet, pèsols, etc. Trossejats a daus petits. Poden ser dels pre-congelats ja que amb el foc es desfaran i quedaran igual de bons que si són naturals. També podem afegir all si volem que tingui una mica de sabor (però COMPTE! Que si deixem l’all molt de temps al foc es cremarà i ens farà malbé el sabor de tota la verdura. Millor afegir-lo al final si ho fem).

PAS 3: En una altra cassoleta, hi podem anar posant els ous durs. Trigaran una mica més de 10 minuts a 69º en fer-se.

PAS 4: Quan ja tinguem les tres coses fetes, el primer què farem és dividir la pasta en dos plats i anirem afegint-hi les verdures saltejades. També hi afegim la tonyina i les olives que repartim en els dos plats. És aquí quan hi posem (si ens ve de gust) els formatgets a daus o bé formatge desfet.

PAS 5: A continuació, afegim (de manera voluntària i a gust del consumidor/a) l’embotit. És important que no abusem d’aquest sobretot si és dels forts, com ara xoriç o llonganissa, però si en posem en una quantitat moderada quedarà molt saborós!

I ja està! Si voleu podem afegir-hi salsa de tomàquet o bé fer un saltejat natural de verdures, però pel meu gust, com que les verdures i l’embotit ja donen gust, aquest plat queda molt bo amb només una rajolí d’oli d’oliva. Bon profit!

CUINA: Neules amb mel!

Ingredients:

* 1 paquet d’oblees de barquets fets.
* 1 pot de mel (preferiblement líquida, no gaire espessa).
* Una mica d’aigua natural.

Com fer les Neules amb mel (pas a pas)?

PAS 1: En un plat fons posem l’aigua natural (a temperatura ambient) i hi afegim la mel.

PAS 2: Barregem la mel i l’aigua fins que quedi una textura homogènia i ens agradi el seu sabor.

PAS 3: Amb el pinzell de cuina, pintem les oblees amb la mescla de mel aigualida i les partim en dues, com que són toves es dividiran fàcilment.

PAS 4: Hi podem afegir lacasitos, gelat, xocolata en pols o líquida (personalment la meva preferida), ametlles, etc. Un plat boníssim, casolà, ràpid de fer i DELICIÓS! A gaudir-lo!

Sony presenta la PS4, que arribarà per Nadal i costarà 399 euros!


La companyia Sony ja ha presentat la seva nova consola d'entreteniment: la PS4. Ho ha fet en el marc de la fira E3 de Los Angeles, la cita més important del sector del videojoc a nivell mundial. La companyia japonesa ha mostrat per primer cop la totalitat de la consola i ha anunciat que el preu de venda a Europa quan arribi per Nadal serà de 399 euros; 399 dòlars als Estats Units.

La PS4, la nova consola d'entreteniment de Sony.

El model de PS4 presentat és negre i rectangular, es pot posar en posició vertical o horitzontal i oferirà un catàleg d'un centenar de títols el primer any, dels 140 que està preparant. Entre els jocs que sortiran amb la PS4, hi ha el "Drive Club", "Killzone: Shadow Fall", "InFamous Secon son", "Mad Max" o "The Order: 1886".

A més, no caldrà que es connecti a internet. En aquest sentit, el president CEO de Sony Computer Entertainment, Andrew House, ha explicat que la PS4 no necessitarà estar constantment en línia ni una autentificació constant de l'usuari. Així, la consola "no deixarà de funcionar si no es fa 'check-in' en 24 hores", ha assegurat.

Amb la nova consola, Sony vol fer front a les novetats dels principals competidors, entre les quals l'XBox-One de Microsoft, que sortirà al mercat una mica abans i també per uns 100 euros més.

L'esperada presentació de la consola s'ha pogut seguir a través d'UStreamFacebook i Google Plus.

Un asteroide de deu metres no registrat pels radars frega la Terra


Un asteroide de deu metres d'ample va passar dissabte a la matinada a una distància de la Terra quatre vegades menor de la que ens separa de la Lluna. Es tracta que l'asteroide 2013 LR6 i va ser descobert pels sistemes de detecció només un dia abans de la seva màxima aproximació a la Terra, que va ser a 105.000 quilòmetres i, en concret, sobre l'oceà Austral, al sud de Tasmània, a Austràlia. I és que aquest tipus d'objectes relativament petits, com un camió, són molt difícils de detectar.

L'asteroide 2013 LR6 va passar a 105.000 quilòmetres de la Terra. (Foto: NASA)

Fa una setmana, n'hi va haver un altre: el QE2, de 2,7 quilòmetres d'ample, que va passar a 5,8 milions de quilòmetres de la Terra.

La NASA assegura que ha trobat un 95% dels grans asteroides, els que tenen un diàmetre d'un quilòmetre o més, amb òrbites que els porten relativament a prop de la Terra. Un objecte d'aquesta mida va xocar contra el planeta fa uns 65 milions d'anys on ara es coneix amb el nom de península del Yucatán, a Mèxic, una col·lisió que va provocar un canvi climàtic que hauria provocat la desaparició dels dinosaures i moltes altres formes de vida a la Terra.

WTF: El govern espanyol estudia multar els pares dels menors amb comes etílics repetits!

El govern espanyol està estudiant multar els pares amb menors que amb assiduïtat acudeixin a les urgències hospitalàries amb intoxicacions per ingesta d'alcohol o comes etílics. Ho ha explicat el delegat del Pla Nacional sobre Drogues, Francisco Babín, durant la presentació d'una campanya de conscienciació sobre les greus conseqüències de consumir alcohol des de molt joves.


Sancionar els pares és una de les mesures que s'estudien per frenar l'accés dels adolescents a l'alcohol. Les autoritats consideren que pot passar que una dia un menor s'intoxiqui per ingesta d'alcohol, però alerten que, quan això passa repetidament, aleshores la conducta dels pares és deixadesa de la tutela efectiva. Fins i tot, ha explicat Babín, es podria qualificar demaltractament el fet que els pares permetin intoxicacions etíliques permanents als seus fills en el propi domicili.

La delegació del Pla Nacional sobre Drogues també està estudiant mesures perquè els menors no puguin accedir a la publicitat sobre l'alcohol a internet o a les xarxes socials. Segons Babín, la legislació en aquest sentit és "relativament escassa", cosa que ha afavorit que la xarxa s'hagi convertit en un espai d'impunitat des d'on algunes persones fan apologia del consum d'alcohol.

Per acabar, Francisco Babín ha assegurat que el pla busca, sobretot, reduir l'edat d'inici del consum, que a Espanya està en els 13,7 anys. I per aconseguir-ho, ha insistit, s'ha de tenir una llei de consens feta des de l'acord amb tots els sectors implicats.

Vols saber com era el bunker de Hitler?


El diari alemany "Bild" publica fotos inèdites de les restes del búnquer d'Adolf Hitler a Berlín captades el 1987 per Robert Conrad, un fotògraf aficionat de l'antiga República Democràtica d'Alemanya que treballava de conductor d'autobusos.

Zu DDR-Zeiten heimlich fotografiert: Hitlers versunkener Bunker

Les estances on Hitler va passar les seves últimes hores van ser accessibles durant uns mesos l'any 1987, quan el govern de l'extingida Alemanya comunista va començar a demolir-les per construir una zona residencial. Conrad es va adonar de l'oportunitat històrica que se li presentava. Així, armat amb una càmera marca Praktika i disfressat d'obrer, va accedir unes 30 vegades al búnquer durant diverses setmanes.

Les restes del búnquer berlinès -on van arribar a viure 700 persones entre alts dirigents, funcionaris i oficials de la SS- van quedar al sector Est de Berlín, territori de l'Alemanya comunista, a prop de la frontera amb el costat occidental.

"Era l'última i única oportunitat de documentar aquest lloc", ha explicat Conrad al diari "Bild", que també explica que està segur d'haver descobert el lloc on Magda Goebbels, la dona del ministre de la propaganda, Joseph Goebbels, va enverinar els seus sis fills.


Das Gelände des ehemaligen Führerbunkers Mitte der 80er-Jahre an der Otto-Grotewohl-Straße (heute Wilhelmstraße)
Robert Conrad (heute 50) im Führerbunker
Conrad entdeckte 1987 auch verrostete Regale
Der Eingang zum Führerbunker

WTF: Una noia de 18 anys inventa una bateria que es carrega en 20 segons i dura 10 cops més!


Les bateries dels mòbils s'han convertit en un drama. Els aparells cada cop són més prims i cada cop ofereixen més prestacions, però a canvi, això ha provocat que les bateries dels smartphones s'acabin cada cop més ràpidament i, a vegades, l'aparell se'ns fon a les mans abans d'acabar el dia.

La tendència actual d'aprimar els aparells i maximitzar les prestacions ens converteix en ocasions en uns ionkis dels carregadors. Però aquesta dependència podria acabar-se si els mòbils incorporessin el giny que acaba de crear una jove inventora de només 18 anys.



Esha Khare, de Califòrnia, ha inventat una tecnologia que permet carregar la bateria en 20 segons i fa que duri 10 cops més. La tecnologia que ha creat està basada en supercondensadors i a més de la velocitat de càrrega, també n'allarga la durada. El seu giny és flexible, per la qual cosa resulta molt interessant per a les noves generacions de dispositius que preparen companyies com per exemple Samsung o LG.

L'invent de Khare ja ha estat premiat per Intel, que li ha donat 50.000 dòlars en forma de beca com a guanyadora del concurs Intel ISEF 2013, que s'ha celebrat a Phenix.

De moment, la tecnologia de Khare només ha estat testada per fer funcionar una petita llum LED, però es considera que obre noves possibilitats per crear bateries duradores, resistents i flexibles. 

Potser per això Google ja s'ha interessat per la jove inventora. L'empresa, que cada cop està més interessada en els mòbils, l'ha trucat després de fixar-se en el seu talent, però es desconeix si ja l'ha contractat.

Per la seva banda, la jove inventora ha explicat, després de recollir el premi, que ella va començar a treballar en aquesta tecnologia perquè "la meva bateria sempre se'm mor". Esha Khare també ha destacat que el que més li agrada del seu invent és que té una aplicació pràctica molt clara. 

WTF: Un rusc de 50 kg al mig de Tarragona!


Des de feia tres anys un rusc de 50 quilos estava instal·lat en un forat d'una paret d'un immoble al centre de Tarragona, al carrer Josepa Massanés. Ahir un apicultor el va retirar després de tres hores de treballs pujat en una bastida. La ubicació del rusc oferia unes condicions molt favorables per a les abelles i per aquest motiu ha crescut tant al llarg dels tres últims anys. L'ajuntament va decidir actuar i per això va recórrer a un apicultor professional, a qui s'ha cedit l'eixam de 80.000 abelles a canvi de ser traslladat a la Nou de Gaià.

La regidora de Medi Ambient, Begoña Floria, ha recordat que les abelles són animals protegits i per aquest motiu era necessari que un apicultor retirés el rusc. Des del Departament de Medi Ambient es coordina el servei de retirada de ruscos d'abelles de la via pública, i en el cas que es trobin en una propietat privada el departament ofereixcol·laboració i assessorament, com ha estat el cas d'aquest rusc de 50 quilos.

L'abella de la mel, l'"Apis mellifera", és autòctona de la fauna catalana i és una espècie d'interès especial per a la Generalitat de Catalunya. La seva acció tant en el paisatge com en l'estructura dels ecosistemes és bàsica, ja que moltes espècies i formacions vegetals no podrien existir sense la seva presència.
 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat