Ingredients:
1. 100 grs. de llet condensada
2. 1 cullerada de glucosa
3. 1 cullerada de gelatina sense sabor
4. 2 cullerades de llet
5. 150 grs. de sucre glassé (d’aquell tant fi que se sol posar en els pastissos com a decoració)
6. Colorant (preferiblement groc per aquesta recepta)
7. Essència de plàtan
8. Maizena (midó del blat)
9. Xocolata
Procediments:
Pas 1) Es posa a bullir els 100 grs. de llet condensada i s’afegeix la glucosa en pols o líquida (1 cullerada) i també hi sumem 50 grs. de sucre glassé.
Pas 2) S’hidrata la gelatina en la llet freda. Afegeixes una mica més de sucre glassé a la llet abans de retirar-la del foc (uns 3 minutets més bullint). Tot seguit, remous la gelatina.
Pas 3) Després de treure del foc la llet condensada li afegeixes la gelatina.
Pas 4) Afegeixes el colorant groc i quan la temperatura està tèbia afegeixes també una cullerada d’essència de plàtan (IMPORTANT! S’han de posar poques gotes perquè si se n’abusa no es podrà menjar ja que pujarà molt el sabor).
Pas 5) Hem d’anar barrejant aquesta mescla amb sucre glassé (es pot fer manualment o amb la batedora elèctrica). Més o menys, uns 100 grs.
Pas 6) Es posa la barreja en un plat gran i fons i es deixa reposar un bon temps (pot ser fins a un dia sencer).
Pas 7) Ens posem una mica de maizena a les mans i donem la forma de platanet. Després es dipositen els plàtans en un plat de maizena i s’espolvoreja més pel damunt. Han de quedar ben untats en aquesta farina perquè absorbeixi tota la humitat.
Pas 8) Es passen els platanets per un colador i es donen uns copets perquè surti la maizena sobrant, fins que quedin gairebé sense pols.
Pas 9) Se submergeixen en el xocolata desfet i després del bany dolç, es posen a la nevera una estona perquè se solidifiqui la xocolata.
* Aquesta és una recepta una mica complicada (potser perquè els ingredients són més costosos d’aconseguir) però que sense dubte ens donarà un molt bon resultat si la fem! A menjar platanets de xocolata! Mmmm...